četvrtak, 26. svibnja 2011.

Ubacivanje i sređivanje liste kanala

UBACIVANJE LISTE KANALA
Lista kanala nam služi za lakše kretanje među programima. Programi su svrstani u manje skupine pa tako lakše i brže dolazite do željenog programa. To ćete uraditi uz pomoć programa DreamBoxEdit.

Downloadajte program s
http://vladix.net/download/download.html?task=view.download&cid=22, pokrenite instalaciju, a zatim s desktopa ili startnog menija i sam program. Odmah odaberite tab TOOLS > OPTIONS kao na slici ispod:


1 – Upišite IP adresu Dreamboxa
2 – Username – root
3 – Password (default je “root“), isti princip kao u podešavanjima FlashWizard PRO
Zatim na >OK<.

Ako ste točno upisali podatke uspostaviti će se konekcija. Sada morate otvoriti folder koji sadrži listu kanala (listu kanala možete skinuti sa svih satelitskih foruma, a možete je i sami napraviti).


Otvorit će se BROWSE prozor na kojem ćete izabrati folder s listom kanala – fajlovima liste kanala. Označite folder (ne fajlove) pa na >OK<. Par sekundi će se učitavati lista i vidjet ćete na tisuće kanala i butika (bouquet – favorite lista).


Pomoću ovog programa možete uređivati listu, mijenjati butike… Kada ste spremni za upload u receiver iz tab-a FILE ćete izabrati FAST FTP UPLOAD i sačekati do pola minute… Kada se prebacivanje završi program će vam ispisati poruku.


Ako želite prebaciti listu kanala iz receivera u kompjutor onda koristite FAST FTP DOWNLOAD opciju (primanje). Opcija FTP služi za naprednije i brže primanje i slanje liste kanala. Nakon toga resetirajte resiver i lista kanala bi trebala biti u vašem Dreamboxu.


BUTICI U LISTI KANALA (BOUQUETS)
Butici ili bouquets u Dreambox image-ovima su ustvari favorit liste (omiljeni programi, exyu, muzika, filmovi…).


Kada gledate neki kanal dva puta pritisnite na tipku >OK< koja se nalazi na sredini; jednom ili dva puta zavisno od imagea (software koji se nalazi u Dreamboxu) ili postavki u njemu. Prikazat će se sličan prozor:


1. Butici ili vlastite favorit liste kanala (koristi se pritiskom na plavu tipku)
2. Provajderi – listing kanala po provajderima transpondera (npr. total TV, RSC Digi, STN, Premiere…)
3. Sateliti – listing kanala po satelitima
4. Svi kanali i servisi
5. Ime favorit liste – butika
6. Kanali u trenutnom butiku raspoređeni u tri stupca
7. EPG i neki detalji…

Da bi vam kanali u butiku bili raspoređeni u tri stupca morate uraditi sljedeći proces:
- Otići u web interface tako što upišete u web browser u polje adress IP ADRESU DREAMBOX-a (ovo je moja IP adresa Dreamboxa, vi ćete naravno unijeti svoju):


- Zatim iz web interfejsa odabrati REMOTE CONTROL (PLI JADE: BOX CONTROL > REMOTE). Imajte u vidu da je web interfejs isti na svakom image-u, ali dizajn je drugačiji na Pli Jade-u.
- Kada vam se otvori prozor na kojem je prikazan daljinski, a s desne strane ekran koji prikazuje promjene koje uradite s daljinskim, onda vam treba biti prikazana i lista kanala u butiku kao na slici ispod:


- Pritisnite na taster koji vidite na slici (VIDEO) i promijenit će se broj kolona. Kada odlučite što vam najviše odgovara restartajte Dreambox preko:


Zbog preglednosti nije loše izabrati listu kanala u tri kolone…


Kako dodati kanal u moj butik i kako kreirati butik?
MENU > SETUP > BOUQUETS > CREATE NEW BOUQUET > TV (ili ako želite radio: Dajte mu ime i pritisnite >OK<).

Da bi dodali kanale u taj butik idete sljedećom metodom:
MENU > SETUP > BOUQUETS > ADD SERVICES TO BOUQUET > TV i izaberete u koji butik ćete dodavati servise tj. kanale. Izaberete satelit na kojem je taj kanal i kada ga nađete pritiskate >OK< za unošenje kanala… (možete unijeti neograničen broj).


Raspored kanala, servisa i butika
Kada je na ekranu prikazana lista kanala u butiku (lista butika), a želite promijeniti raspored kanala po redoslijedu onda pritisnite tipku MENU i prikazat će vam opcije:


1. Kreiranje novog butika (objašnjeno prije)
2. Dodaj taj servis/kanal u neki određen butik
3. Dodaj marker (oznaku sa slovima između servisa u butik listi)
4. Preimenovanje servisa ili kanala
5. Brisanje servisa ili kanala
6. Postavljanje trenutnog kanala za početni kanal – pri uključivanju Dreamboxa svaki put će početni kanal biti taj koji odaberete
7. Resetiranje početnog kanala i postavljanje za početnog onog zadnje gledanog
8. Omogući mod za micanje i pomjeranje kanala ili servisa
9. Omogući mod za promjenu imena butika itd…

Ukratko to bi bilo to o listama i buticima. Nakon svake veće promjene resetirajte enigmu ili rebootajte Dreambox (ne morate ukoliko kreirate novi butik ili vršite promjenu kanala, ali morate ukoliko npr. koristite opciju 6. iz gore navedenog).

Nema komentara:

Objavi komentar